️ تکذیب شایعه بنزین 80 هزار تومانی از سوی دفتر عارف قالیباف: عمق پیوند دو کشور ایران و عراق ریشه در تاریخ و اعتقادات دارد سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم رایزنی قالیباف و رئیس شورای عالی قضایی عراق در بغداد تازه‌ترین وضعیت همسر رهبر شهید انقلاب + فیلم تعطیلی ادارات چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد + اسامی استان‌ها و جزییات کامل فرمانده پدافند هوایی جنوب منصوب شد / امیر عبدالله وفایی کیست؟ سخنگوی سپاه: ادعای ترامپ درباره گفتگوی پشت پرده با سپاه، ناشی از توهم شکست است بیانیه سپاه پاسداران؛ هرگونه تهدید و تعرض را با قاطعیت تمام در هم خواهند کوبید + جزئیات و متن خبر جدید درباره بازبینی و افزایش حقوق کارکنان دولت در نیمه دوم امسال / توضیحات عضو کمیسیون عمران مجلس ادغام قرارگاه خاتم در ستاد کل نیرو‌های مسلح یعنی آماده باش جنگی؟ پزشکیان میزبان قالیباف و اژه‌ای شد/ محور جلسه چه سران قوا بود؟ تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی | جزئیات جدید از پرداخت حقوق، بیمه و موانع قانونی + فیلم توضیحات سازمان استخدامی در خصوص تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی قالیباف: با همه وجودم می‌گویم برای من هیچ فرقی بین امام شهید و رهبر معظم انقلاب نیست شیخ نعیم قاسم: جنگ 33 روزه ثابت کرد که اسرائیل فقط زبان زور می‌فهمد

پژمانفر: ایرادات سامانه چک‌های در راه بر طرف شد

پژمانفر: ایرادات سامانه چک‌های در راه بر طرف شد رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی از رفع ایرادات سامانه «چک‌های در راه» خبر داد و گفت: امکان استعلام از حساب فردی که چندین چک صادر کرده بر اسا آخرین موجودی فراهم شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۷ - ۰۹ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 31
کد خبر: ۲۱۱۲۷۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر درباره قانون چک گفت: موضوع قانون چک از جمله قوانینی بوده است که توانسته برکات فراوانی را در کشور ایجاد کند و علیرغم اینکه در اجرای این قانون قدری مقاومت می‌شد کمیسیون اصل ۹۰ پیگیری کرد و در تاریخ ۱/۱/ ۱۴۰۰ اجرایی شد.یکی از برکات این قانون این است که کسانی که در ارتباط با موضوع چک کارشان به زندان می‌افتاد را به‌شدت کاهش یافته است.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بنابر گزارشی که سازمان زندان‌ها در اردیبهشت‌ماه اعلام کرد، زندانی‌های چک به یک‌سی‌ام تقلیل پیدا کرده‌اند که این کار بابرکتی است که مجلس و کمیسیون اصل ۹۰ پیگیری کرد و به نتیجه رساند.

پژمانفر در خصوص چک‌های در راه اظهار داشت: یکی از مواردی که موجب ضرر و زیان گیرنده چک می‌شد این بود که وقتی کسی به سامانه صیاد مراجعه می‌کرد به عنوان مثال فردی که به شما ۱۰ میلیون تومان داده، پیامک می‌آمد که این ۱۰ میلیون تومان در حساب وی وجود دارد.صادرکننده چک براساس همان ۱۰ میلیون تومان موجودی به ۱۰ نفر دیگر هم چک می‌داد و در تمامی این موارد اعلام می‌شد که این فرد موجودی ۱۰ میلیون تومانی دارد.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تصریح کرد: در ادامه وقتی یکی از صادرکنندگان چک مراجعه کرده و ۱۰ میلیون را برمی‌داشت، ۹ نفر دیگری که چک گرفته بودند براساس پیامکی که برای آنها آمده بود که حساب این فرد موجودی دارد، با چک برگشتی مواجه می‌شدند و موجب ضرر و زیان گیرنده چک می‌شد.

پژمانفر ادامه داد: اکنون براساس قانون، گیرنده چک باید اعلام شود. به نفر اولی که برای وصول چک مراجعه می‌کند اعلام می‌شود که این فرد موجودی ۱۰ میلیون تومان را دارد. به نفر دومی که می‌خواهد چک را بگیرد اعلام می‌شود که این فرد ۱۰ میلیون تومان را دارد اما قبل از شما شخص دیگری چک ۱۰ میلیون تومان را تاییدیه گرفته است و به نفر سوم نیز اعلام می‌شود که دو نفر دیگر قبل از شما تاییدیه ۱۰ میلیون تومان را گرفته‌اند به نفر دهم نیز اعلام می‌کند که ۹ نفر قبل از وی نسبت به این ۱۰ میلیون تومان تاییدیه گرفته است.

وی بیان کرد: بنابراین گیرنده چک متوجه می‌شود کسی که اکنون به وی چک می‌دهد و به وی اعلام موجودی می‌شود در حسابش یک ۱۰ میلیون تومان دارد و ۱۰ چک ۱۰ میلیون تومانی کشیده است طبیعتا آن فرد از قبول چک خودداری می‌کند و منجر به این می‌شود که ضرر و زیانی متوجه گیرنده چک نشود.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این سامانه اشکالاتی داشت که بحمدالله با پیگیری‌هایی که صورت گرفت. محرمیان (معاون فناوری‌های بانک مرکزی) با من تماس گرفت که اشکالات برطرف شده و اکنون سامانه، چک‌های در راه را اعلام موجودی می‌کند و انشاءالله دیگر در این زمینه با مشکلاتی مواجه نخواهیم شد.

پژمانفر افزود: آخرین اقدام نیز بحث اعتبارسنجی است که این کار را انجام می‌دهیم. ما مدعی هستیم که روزی خواهد رسید که در جمهوری دیگر کسی در حوزه چک و یا به عنوان چک به زندان نیفتد و زندانی در حوزه چک را به صفر برسانیم.

وی گفت: موضوع اعتبارسنجی کمک خواهد کرد که قدم پایانی را در ارتباط با اجرای کامل قانون چک عملیاتی کنیم این موضوع در دستور کار کمیسیون قرار دارد که آن را اجرایی کنیم./ایرنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار